english suomenkielinen Chinese

Suomalainen yritysdelegaatio antoisalla Trade Missionilla Puolan Szczecinissä

04.07.2014

Hermia Yrityskehitys järjesti kesäkuun lopulla yhdessä puolalaisen EEN-partnerinsa ja Szczecinin kaupungin kanssa vienninedistämismatkan suomalaisyrityksille Puolaan.

 

Yhtenä HYKin yhteistyötahona Szczecinissä toimii myös Metcont Polska SP.ZO.O., joka tarjoaa kv-palveluja Puolassa suomalaisille teollisuusyrityksille Puolaan.Vastaanotto ja järjestelyt Puolan päässä oli hoidettu loistavasti, ja delegaation toivotti tervetulleeksi mm. Szczecin kaupunginjohtaja  Piotr Krzystek sekä Suomen kunniakonsuli Adolf Wysocki.

Puolassa oli edustettuna 6 suomalaista yritystä, joille puolalainen EEN-partneri oli hakenut ennakkoon tehtyjen profiilien perusteella yrityksestä kiinnostuneita puolalaisia tahoja b2b-tapaamisiin. B2b-tapaamisia tuli yrityksille 3-10. Matkan ohjelmaan kuului lisäksi yritysvierailuja, esitelmiä kaupungintalolla sekä tutustuminen paikalliseen rakennusvaiheessa olevaan yrityspuistoon ja vapaamuotoinen verkostoitumisillallinen.  Matka on hyvä esimerkki siitä konkreettisesta työstä, jolla suomalaisia yrityksiä saadaan kahdenvälisillä tiiviillä suhteilla varsin helposti esiteltyä ja vietyä ulkomaisille markkinoille.

Kaikille matkassa mukana olleille yrityksille löytyi vähintäänkin kiinnostavia keskustelukumppaneita, ja useammalla yrityksellä keskustelut näiden tahojen kanssa jatkuvat ja yhteistyötä on tarkoitus tiivistää edelleen. Myös uusia vierailuja on jo suunnitteltu. Kaikki osapuolet olivat matkan antiin tyytyväisiä ja myös yhteistyötä kaupungin hallinnon kanssa saatiin syvennettyä.