english suomenkielinen Chinese

Business Sprint 2014 seminaarimatka Kiinaan 27.10.-2.11.2014

01.12.2014

Hermia Yrityskehitys Oy ja sen tytäryhtiö WITTC (Wuxi China Europe International Technology Transfer Center Ltd) järjestivät Business Sprint 2014 seminaarimatkan eurooppalaiselle yritysdelegaatiolle kolmeen kaupunkiin Kiinaan 27.10.- 2.11.2014.

Hermia Yrityskehitys Oy ja sen tytäryhtiö WITTC (Wuxi China Europe International Technology Transfer Center Ltd) järjestivät Business Sprint 2014 seminaarimatkan eurooppalaiselle yritysdelegaatiolle kolmeen kaupunkiin Kiinaan 27.10.- 2.11.2014.

Matkaryhmässä oli yhteensä 28 henkilöä 12 eri maasta. Suomesta delegaatioon osallistui kahdeksan henkilöä. Delegaatiossa oli vahvasti edustettuna myös EBN /EU BIC- verkoston kehitysyhtiöitä useista eri maista. EBN:n (European Business and Innovation Centre Network) delegaatiota johti EBN:n hallituksen puheenjohtaja Alvaro Simon de Blas (BIC Euronova Malaga). Ryhmä tapasi potentiaalisia asiakkaita Yanchengissa, Nanjingissa ja Suzhoussa.

Yanchengissa ryhmä osallistui isoon The 3rd China (Jiangsu) International Scientific and Technological Exchange and Talent Intellectual Cooperation Conference -tapahtumaan. Laajasti julkisuutta saaneessa tapahtumassa tavattiin paikallisia potentiaalisia asiakkaita. Tapahtuman jälkeen vierailtiin paikallisissa yrityksissä, teknologiakeskuksissa ja Kian autotehtaalla.

Myös Nanjingissa vierailtiin erilaisissa yhteistyöstä kiinnostuneissa yrityksissä ja kehitysyhtiöissä. Alueen kehittämisohjelmista ja tavoitteista kuultiin Jiangsu Association for Science and Technologyn edustajilta. Nanjingiin delegaatiota, suomalaisia osallistujia ja paikallisen aluehallinnon edustajia tuli tapaamaan myös kansanedustaja Mika Niikko.

Suzhoussa ohjelmassa oli osallistuminen 2014 China Europe Technology Cooperation & Promotion Forumiin. Sen yhteydessä oli jälleen tapaamisia paikallisten potentiaalisten asiakkaiden ja sijoittajien kanssa. Samalla tavattiin paikallisen aluehallinnon, kehitysyhtiöiden ja sijoitusyhtiöiden edustajia. Ohjelmaan kuului vierailu paikalliseen yrityskeskukseen, jossa tavattiin paikallisia yrityksiä.

Lopussa EBN:n, WITTC:n ja Hermia Yrityskehityksen johto kutsuttiin vielä tapaamaan Hebein provinssin edustajia, jotka olivat matkustaneet Suzhouhun tapaamista varten. He kertoivat, että pääkaupungista on päätetty siirtää isot valtiolliset tuotantolaitokset pois ja pääosa niistä siirretään Hebein provinssiin. Siirron yhteydessä tavoitteena on kehittää ja päivittää tuotantolaitoksia. Siihen kehitystyöhön he hakevat uusia teknologioita ja tuotteita sekä toimittajia ja yhteistyötahoja myös EU-alueelta. Löytääkseen kanavan uusiin teknologioihin ja ratkaisuihin provinssi esitti halunsa tehdä yhteistyösopimuksen EBN-verkoston kanssa.

EBN on tehokas ja käytännöllinen EU:n laajuinen yhteistyöverkosto ja kontaktikanava, jonka korkean arvostuksen saattoi nähdä tapaamisissa. EBN on oman strategiansa mukaan valmis tarjoamaan jäsenilleen ja jäsenten asiakasyrityksille kanaviaan kansainvälisille markkinoille, ja Jiangsun jälkeen tavoitteena on saada yhteistyö aikaan Hebein provinssin ja sen alueen toimijoiden kanssa. EBN:n Kiina-strategiaa hiotaan ja laajennetaan EBN:n, WITTC ja Hermia Yrityksen johdon kesken pidettävässä työseminaarissa joulukuun alussa.

Kiinnostavia kontakteja tuli kaikille delegaatioon osallistujille ja paikalle tulleille tahoille hyvän etukäteistyön ansiosta paljon. Niitä neuvotellaan tapaus kerrallaan eteenpäin tavoitteena saada syntymään yhteistyötä ja uutta kauppaa.