english suomenkielinen Chinese

Digitalisaatio ja ekologisuus jylläsivät korkeakoulujen IIDA Ideakilpailussa

24.09.2015

Pirkanmaan yliopistoille ja korkeakouluille järjestetty Iida Ideakilpailu sai opiskelijat ja henkilökunnan konkretisoimaan ajatuksiaan uusiksi liike- ja tuoteideoiksi. Tänä vuonna ideoissa esille nousivat digitaalisuuden hyödyntämiseen ja ekologisuuteen liittyvät liiketoiminta- ja tuoteideat.

Tämän vuoden voittajaksi valikoitui Sami Saloheimon, Joona Forssin, Markus Kumpulaisen ja Lassi Piiroisen Stylounge (TTY). Stylounge on muotoilijoille suunnattu digitaalinen yhteisö ja kauppapaikka, mikä nostaa muotoilijoiden kilpailukykyä, näkyvyyttä ja kasvupotentiaalia.

Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Kustaa Kivelän, Juhani Vainion, Antti Haapasen ja Aleksi Linnan Joukapp - uusi lähiviestimiseen tarkoitettu sovellus (TaY) sekä Timo Siukkolan, Otto Liuhtosen ja Daren Tuzin uudenlainen mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa lähes viiveettömän rahansiirron kavereille, ulkomaille ja maksamiseen verkkokaupoissa sekä perinteisissä myymälöissä (TAMK).

Kolmannelle sijalle tulivat Ekaterina Abakumova ja Sanna Lappalainen (TAMK) menetelmällään nokkoskuidun teolliseen tuottamiseen. Neljäs sija meni Johanna Säynäjäkankaan (TTY) kehittämälle Seconhand & Outlet SHOPPOP -konseptille. Konseptilla toteutetaan kaksipäiväisiä POP, SHOP & DONATE –viikonlopputapahtumia Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Iida Ideakilpailun tavoitteena on kannustaa korkeakoulujen opiskelijoita ja henkilökuntaa konkretisoimaan innovatiivisimpia liike- ja tuoteideoitaan. IIDA onkin yli 20-vuotisen kilpailuhistoriansa olonsa aikana johtanut useisiin perustettuihin yrityksiin.

Ensimmäisen palkinnon voittajat saavat rahapalkinnon lisäksi Regus Koralta Kampusareenasta kuukaudeksi ilmaiset co-working työtilat sekä Hermia Yrityskehitykseltä asiantuntijapalveluita, ideoidensa eteenpäin viemiseen. Kilpailussa jaettavat palkinnot ovat mahdollistaneet kilpailun yhteistyökumppanit Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen Yliopisto, Tampereen Ammattikorkeakoulu, Tredea Oy ja Tekniikan Akateemisten Liitto TEK. Kilpailun toteutuksesta on vastannut Hermia Yrityskehitys Oy.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään TTY:n Kampusareenan 8. kerroksessa Regus Koran tiloissa, torstaina 24.9 klo 15.

Hermia Yrityskehitys onnittelee voittajia!

Lisätietoja:

Hermia Yrityskehitys Oy, toimitusjohtaja, Pekka Jussila

e-mail: pekka.jussila@hermiayrityskehitys.fi, puh. +358 50 60213

http://iidaideakilpailu.fi/