english suomenkielinen Chinese

TIEDOTE: Pyöräile kehityksen kärjessä, osallistu ideoillasi!

27.05.2016

Ideakilpailussa haetaan uusia ideoita polkupyöräparkkiin ja siihen liittyviin digitaalisiin järjestelmiin. Palkintosumma nyt jo 4000 €.

Lehtovuori Oy ja Hermia Yrityskehitys Oy järjestävät yhdessä avoimen tuotekehityshankkeen ja ideakilpailun uuden polkupyörille tarkoitetun pysäköintijärjestelmän suunnittelemiseksi. Järjestelmässä hyödynnetään digitalisaatiota ja avoimia rajapintoja uusien palveluiden mahdollistamiseksi.

Alustavasti kehityskohteena on esimerkiksi "laatikko- tai säiliörakenne", jossa pyörät lukitaan omiin lokeroihinsa. Toisena kehitettävävä kokonaisuutena on digitaalinen järjestelmä, joka mahdollistaa myös muiden lukitus- ja säilytystapojen hyödyntämisen. Lukitusta käytetään matkapuhelimen tai muun mobiililaitteen avulla. Kolmantena kohteena haetaan näiden tarjoamia uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Ideakilpailu on nyt avattu ja se päättyy 15.6.2016. Lopuksi järjestetään yhteinen ideapaja, jossa ideat julkaistaan ja palkitaan. Ideapaja järjestetään elokuun toisella viikolla myöhemmin tarkennettavana ajankohtana. Ideapajassa on tarkoitus viedä yhdessä näitä ja muita esilletulevia ideoita pidemmälle, jotta mahdollisimman monen käyttäjäryhmän tarpeet tulevat tunnistetuksi. Kaikki ideat ja tulokset tulevat olemaan julkisia, ja siten kaikkien käytettävissä eri sovelluksiin tai tarkoituksiin kaikille tahoille.

Tampereella järjestettävään ideointipäivään on kaikilla aiheesta kiinnostuneilla vapaa pääsy, ja toivommekin paikalle mahdollisimman paljon osallistujia eri sidosryhmistä. Ilmoittaudu elokuussa järjestettävään ideapajaan sähköpostitse osoitteeseen arttu.kotilainen@hermiayrityskehitys.fi

Hankkeeseen otetaan ideointipäivään asti mukaan uusia tukijoita ja yhteistyötahoja. Tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ovat jo Lehtovuori Oy, Helsingin seudun liikenne, Tampereen kaupunki, Tredea Oy, Tampereen Teknillinen Yliopisto, Liikenteen tutkimuskeskus Verne, Tekniikan Akateemiset, Pyöräliitto, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Maas Finland Oy, Osuuskunta Valomo ja Electrobike.

Kilpailusivusto löytyy osoitteesta: http://www.opinator.com/l/pyora

Kilpailun facebook-sivusto löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/pyoraparkki/

http://hermiayrityskehitys.fi

http://www.lehtovuori.fi

 

 

Lisätietoja:

Hermia Yrityskehitys Oy, kilpailuasiamies Arttu Kotilainen

e-mail: arttu.kotilainen@hermiayrityskehitys.fi

puh. +358 50 3100028