english suomenkielinen Chinese

Suuri kiinalainen laserteknologiaan erikoistunut yritys käynnistää tutkimusyhteistyötä Tampereella - kiinalaisyrityksen vierailu poiki tamperelaisyritykselle myös miljoonien tarjouspyynnön

20.10.2016

Kiinalainen lasereita, optoelektronisia systeemejä sekä optisia instrumentteja kehittävä ja valmistava Beijing Oriental Sharp Laser Technology Co. Limited (Ruilei) allekirjoitti vierailullaan Tampereelle lokakuun alkupuolella aiesopimuksen Tampereen teknillisen yliopiston Optoelektroniikan tutkimuskeskuksen (ORC) sekä Hermia Yrityskehitys Oy:n (HYK) kanssa tutkimusyhteistyön käynnistämisestä. Hermia Yrityskehitys, joka yhdessä kiinalaisen tytäryhtiönsä kanssa toi Ruilein Suomeen sekä pohjusti aiesopimuksen allekirjoittamisen käytännön asiat, koordinoi hanketta ja auttaa Ruileita sijoittumaan Tampereelle.

Lisätietoja:

Hermia Yrityskehitys Oy, Kiina toimintojen johtaja, Timo Hahtala

timo.hahtala@hermiayrityskehitys.fi, +358 40 903 0616


Yhteistyön tavoitteena Ruilein ja ORC:n osalta on rakentaa yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita sekä koulutusohjelmia. Yhteistoiminnan oletetaan käynnistyvän vuoden 2017 aikana. Jotta yhteistoiminnan käynnistyminen olisi vaivatonta, suunnittelee Ruilei perustavansa uuden toimipisteen Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenaan yhteistyössä Hermia Yrityskehityksen kanssa. Ruilei myös selvittää mahdollisuuksia sijoittaa tulevaisuudessa mahdolliseen spin-off yhteisyritykseen.

Tämä aiesopimus kuvastaa hyvin Tampereen vetovoimaa loistavana tutkimus- ja kehitystyön osaamiskeskuksena useilla eri aloilla kansainvälisesti merkittävien yritysten silmissä. Tuomalla oikeat tahot yhteen, mikä vain on mahdollista”, sanoo Hermia Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.

 

Ruilein vierailu Suomeen poiki tamperelaisyritykselle myös miljoonien tarjouspyynnön

Ruilein kuuden hengen delegaatiota johtivat yhtiön hallituksen puheenjohtaja Yingyuan Zhang sekä toimitusjohtaja Weili Wang. Hermia Yrityskehitys oli järjestänyt yhtiölle ORC:n lisäksi tapaamiset myös kolmen merkittävän suomalaisen laserteknologia-alalla toimivan yrityksen kanssa. Delegaatio oli erittäin vakuuttunut suomalaisen tutkimuksen ja osaamisen tasosta alalla.

Vierailun aikana jätettiin johtavalle alan suomalaiselle yritykselle tarjouspyyntö, joka on jo johtanut neuvotteluiden käynnistymiseen. Toteutuessaan kyse on useiden, jopa kymmenien, miljoonien eurojen tilauksesta tamperelaisyritykselle.Kuva: Aiesopimuksen allekirjoitus

Sopimuksen allekirjoittajat eturivissä vasemmalta lukien:
Weili Wang, General Manager of Ruilei
Pekka Savolainen, Director of Optoelectronics Research Centre at TUT
Pekka Jussila, CEO, Hermia Yrityskehitys Oy

Allekirjoitusta todistamassa takana vasemmalta lukien:
Yunfeng Duan, General Manager of R&D Department
Jianyu Zhang, Project Manager
Junwei Chen, Deputy General Manager
Chengwen Shi , Deputy Chief Engineer
Yingyuan Zhang , Chairman of the Board
Dr. Valery Filippov, Senior Research Fellow, expert of fiber lasers and amplifiers
Dr. Maxim Odnoblyudov, Founder and Managing Director of Ampliconyx Oy


Perustiedot yrityksistä:

Beijing Oriental Sharp Laser Technology Co. Limited (Ruilei)on erikoistunut laserteknologian, optoelektronisten järjestelmien ja mm. optisten instrumenttien tutkimukseen, tuotekehitykseen ja valmistukseen. Yhtiö hyödyntää korkeaa teknologiaa kansallisesti merkittävien suurten elektronisten informaatiojärjestelmien, keskeisten laitteiden ja ohjelmistojen sekä avainkomponenttien tutkimuksessa ja tuotekehityksessä sekä tuotannossa.

 

Optoelektroniikan tutkimuskeskus (ORC) on Suomen johtava nanofotoniikan tutkimuskeskus.ORC:llä työskentelee noin 70 henkilöä, jotka on jaettu neljään tutkimusryhmään: puolijohdeteknologia, ultranopea ja tehokas optiikka, pintatiede ja nanofotoniikka. Tutkimusprojekteja on käynnissä noin 40 ja ne tuottavat yli 150 tieteellistä julkaisua vuosittain. ORC:n tutkimusten tuloksena on syntynyt useita merkittäviä yrityksiä. ORC toimiikin tiivissä yhteistyösssä teollisuuden kanssa ja tuottaa yrityspalveluita, kuten nanofotoniikan komponenttien prosessointia ja karakterisointia.

 

Hermia YrityskehitysOy on 24-vuotias teknologia- ja kasvuyritysten kehittämiseen erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita liiketoiminnan kehittämiseen, kasvurahoitukseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön ja teknologiansiirtoon. Yhtiö hallinnoi siemenrahasto Hermia Ventures Oy:tä. Hermia Yrityskehityksellä on Kiinassa Wuxi China-Europe International Technology Transfer Center Co., Ltd. tytäryhtiö, jossa työskentelee 11 asiantuntijaa. HYK tekee tiivistä yhteistyötä European Business and Incubation Centre Networkin kanssa, jonka hallituksessa toimitusjohtaja Pekka Jussila toimii Suomen edustajana. http://hermiayrityskehitys.fi