english suomenkielinen Chinese

Kiinassa uskotaan Suomen teknologiaosaamiseen

10.08.2017

Tiedote. Julkaistu: 10.08.2017, 08:20
Hermia Yrityskehitys Oy

Hermia Yrityskehitys Oy:n, Tampereen kaupungin ja Tredean pitkäjännitteinen työ tuotti tuloksen, kun Jiangsun provinssin yritysten kehitysverkosto avasi globaalisti vasta kolmannen Overseas Stationin Tampereelle. Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa suomalaisten pk-yritysten vientiä merkittävästi Kiinaan. Tätä tukee kiinalaisten tavoite ostaa Suomesta uusia innovaatioita, tuotteita ja teknologioita alueensa yritysten kehittämiseen. 

 

Hermia Yrityskehitys Oy ja Jiangsu Association for Science and Technology (JAST) allekirjoittivat heinäkuun lopulla asiakirjan yhteistyöstä sekä Overseas Stationin toiminnasta.

JAST on Jiangsun provinssin yritysten kehitysverkosto, joka pystyy auttamaan kontaktien luomisessa Kiinassa. Suomalaisen pk-yrityksen näkökulmasta verkosto antaa mahdollisuuden yrityksen omien tuotteiden ja teknologian kiinnostavuuden mittaamiseen Kiinan markkinoilla. Lisäksi se madaltaa kynnystä löytää kiinalaisia asiakkaita ja tuo uuden reitin löytää oikeat kiinalaiset ostajat, joille myydä teknologiaa ja innovatiivisia tuotteita. JAST pystyy myös hankkimaan rahoitusta yritysten kehitystyöhön ja teknologian hankintaan.

Samalla JAST esitteli tulevaa toimintaansa. Syksyn 2017 aikana Jiangsun provinssissa järjestetään neljä laajaa seminaaria, joissa voi tavata kiinalaisia potentiaalisia asiakkaita, yhteistyötahoja ja rahoittajia. JAST julkaisee jokaiseen tilaisuuteen liittyviä alueensa yritysten tuote- ja teknologiahakuja eri toimialoilta. Jos profiili tai yritys kiinnostaa, suomalaisen osapuolen kanssa tehdään esitys siitä mitä on tarjolla ja millä ehdoilla. Jos molemmat osapuolet kiinnostuvat, suomalainen yhtiö kutsutaan Kiinaan tapaamaan mahdollista kumppania ja solmimaan sopimukset etenemisestä.

Kiinan palveluverkosto laajenee

Nyt solmitun yhteistyön lisäksi Hermia Yrityskehityksellä on myös muiden Kiinan provinssien kanssa käynnissä keskusteluja vastaavantyyppisten edustustojen avaamisesta.

Yli 7 vuotta Kiinassa suomalaisia yrityksiä auttanut Hermia Yrityskehitys Oy on tänä vuonna vahvistanut Kiinan toimintojaan merkittävästi, ja nykyisin sillä on aktiiviset kiinalaiset yhteistyöverkostot Shanghain lisäksi Jiangsun, Guangdongin ja Hubein maakunnissa, joiden yhteinen väestöpohja on yli 270 miljoonaa ja BKT 2 655 mrd euroa, joka on yli kymmenkertainen Suomen BKT:n verrattuna.

Hermia Yrityskehityksen Kiinan päätoimipiste sijaitsee Shanghaissa ja lisäksi sillä on toimistot Wuhanissa sekä Dongguan Cityssä. Loppukesästä avautuvat myös Guangzhoun, Shenzhenin, Suzhoun ja Nanjingin toimipisteet.

 

        Lisätietoja:
        Toimitusjohtaja Pekka Jussila                                          Kiinan-toimintojen johtaja Timo Hahtala
        pekka.jussila@hermiayrityskehitys.fi                               timo.hahtala@hermiayrityskehitys.fi
        +358 50 60213                                                              +358 40 903 0616
 
        China Operating Manager Wendy-Keski Keturi
        wendy.keski-keturi@hermiayrityskehitys.fi
        +358 44 359 2380