Teetätkö työtä Kiinassa?

Blog post image

Kauppalehti uutisoi 9.9. Applen ja kumppaninsa Foxconnin rikkoneen työlainsäädäntöä käyttämällä liikaa keikkatyöläisiä ja teettämällä liikaa ylitöitä työntekijöillä (Kauppalehti 9.9.2019). Kiinan työlainsäädäntö on monimutkainen kokonaisuus ja sisältää alueellisia eroja. Useamman määräaikaisen työsuhteen teettäminen muuttaa työsuhteen vakituiseksi, irtisanomisen yhteydessä on usein ongelmia ja ylityölainsäädäntö on tiukka. Moni yrittäjä on joutunut verottajan kanssa ongelmiin. Ei siis ihme, että jopa Applen kokoinen yritys joutuu pulaan säätelyviidakossa.

Kiinan markkinoille tähdätessä riskienhallinta on erityisen tärkeää. Haluat sitten palkata omia tai paikallisia työntekijöitä, tulee sinun olla etukäteen selvillä työsuhteeseen ja verotukseen liittyvästä säätelystä.

Hermia Yrityskehitys tarjoaa ratkaisun työnantajariskien välttämiseen. China HR Payroll –palvelumme avulla voit keskittyä olennaiseen. Hermia Yrityskehitys solmii organisaationne kanssa palvelusopimuksen ja työntekijä solmii työsopimuksen Shanghaihin tätä palvelua varten perustetun Hermia Shanghai Human Resources Co. Ltd:n kanssa. Kuukausittainen palvelumaksu kattaa kaikki työnantajakulut ja työsuhteen hoitamiseen liittyvät työt. Työn sisällön ja työntekijän ohjaamiseen palvelu ei puutu ja työhön ja työsuhteeseen liittyvät asiat ovat luottamuksellisia.

Hermia Shanghai tarjoaa lisäksi 24/7 Helpdesk -palvelun ja help phone -puhelimen, josta asiakkaat saavat neuvoja työpaikan ja arjen tilanteisiin.

Kiina-asioissa palvelemme myös asiakkaiden sekä kumppaneiden hankintaan liittyvissä kysymyksissä, yhtiöiden perustamisessa ja rahoituksessa sekä yhteisissä kehityshankkeissa.

Vuosien kokemuksellamme kaikenkokoisten asiakasyritysten palvelemisessa autamme Sinua välttämään työn teettämiseen ja palkkaukseen liittyvät riskit Kiinan markkinoilla. Katsotaan yhdessä miten saamme juuri Sinun yritystoimintasi vauhtiin Kiinan markkina-alueella!

Ota  yhteyttä!

Pekka Jussila, +358 50 60213, pekka.jussila@hermiayrityskehitys.fi

Hermia Yrityskehitys Oy, toimitusjohtaja