Uusi vientikanava suomalaisille pk-yrityksille Vietnamin markkinoille

Blog post image

Hermia Yrityskehitys Oy aloittaa yhteistyön vietnamilaisen yliopiston yrittäjyyden yksikön kanssa suomalaisten pk-yritysten palvelemisessa ja kumppanien löytämisessä Vietnamista.

Ho Chi Minh City University of Technology and Educationin (HCMUTE) School of Innovation and Entrepreneurshipin dekaani tri Ba-Hai Nguyen opiskelijoineen ja co-working -toimija Javi Coffee ovat aloittaneet yhteistyön Hermia Yrityskehityksen kanssa vietnamilaisten pk-yritysten saamiseksi EU:n markkinoille ja suomalaisten pk-yritysten auttamiseksi Vietnamin markkinoille. Markkinatiedon keräämisessä, kumppanien etsimisessä ja pilot-projektien rakentamisessa voidaan hyödyntää opinnoissaan pidemmällä olevia yrittäjyysopiskelijoita.

Yhteistyö mahdollistaa pk-yrityksille uuden tehokkaan ja käytännöllisen vientikanavan nopeasti kasvaville Vietnamin markkinoille. Samalla Hermia Yrityskehitys jakaa kokemuksiaan ja auttaa tutkimustulosten kaupallistamisessa.

Yhteistyö on saanut alkunsa Suomen ja Vietnamin valtioiden välisen Innovation Partnership Programme -projektin sivutuotteena. Hermia Yrityskehitys on ollut projektissa asiantuntijatehtävissä Hanoissa ja Ho Chi Minh Cityssä, jossa osapuolet ovat tutustuneet toisiinsa.

Tri Nguyen, joka on yksi Vietnamin tämän hetken aktiivisimmista yrittäjyyden opettajista, on ollut mukana kehittämässä ja viemässä Vietnamin markkinoille lukuisia uusia yrityksiä ja tuotteita mm. robotiikan, automaation, opetusteknologian, maatalouden, ravinto- ja ruokatuotteiden sekä palvelualojen sektoreilta. Hän on ollut myös mukana kehittämässä täysin uutta Javi Coffee co-working kahvilakonseptia, joka aikoo laajentua myös Suomeen.

Hermia Yrityskehitys on aiemmin rakentanut pk-yrityksille Kiinaan vastaavan vientikanavan, jota nyt laajennetaan. Hyviä kokemuksia hyödynnetään Vietnamiin rakennettavassa vientikanavassa.

Suomalaisyritykset eivät ole vielä löytäneet Vietnamia markkina-alueena, sillä siellä on läsnä vakituisesti vain noin 40 suomalaisyritystä, kun esimerkiksi Kiinassa on yli 300.

Vietnamin maa-alueen koko on lähes vastaava kuin Suomen. Asukasmäärä on kuitenkin noin 90 miljoonaa ja väestön keski-ikä noin 28 vuotta. Palkkataso on alhainen, mutta into tehdä työtä ja liiketoimintaa on kova. Myös talouden kasvu on nopeaa. ”On selvää, että markkina on kiinnostava ja näemme sinne pääsyn mahdolliseksi nyt myös suomalaisille pienemmille yrityksille”, kertoo asiantuntija Petri Purmonen

Lisätietoja:

Petri Purmonen, puh +358 41 4347 620, petri.purmonen@hermiayrityskehitys.fi
Pekka Jussila, puh +358 5060213, pekka.jussila@hermiayrityskehitys.fi
Ba-Hai Nguyen puh + 84 90 907 2357, bahai@hcmute.edu.vn